skip to Main Content
Redenen Om De Zwarte Taxi Te Vermijden

Redenen om de zwarte taxi te vermijden

Bij wie stapt u dan wél in?

Met alle rondgaande verhalen over taxioorlogen, chauffeurs die elkaar bedreigen en klanten die worden opgelicht met torenhoge prijzen, zou u haast niet meer weten bij welk taxibedrijf u dan wél kunt instappen. In dit blog leest u meer over zogenaamde ‘snorders’: een taxichauffeur die zonder wettelijke vergunning rondrijdt.

Hoe herkent u dergelijke chauffeurs nu en waarom is het niet geheel zonder risico om toch bij een snorder in te stappen? Lees snel verder!

Pas op voor de snorder!

Een snorder is dus een illegale taxichauffeur. Zonder wettelijke vergunning en niet geregistreerd bij de belastingdienst. Omdat er door de vernieuwingen in de Taxiwet lagere eisen worden gesteld aan taxichauffeurs en het toezicht op handhaving van deze regels te wensen over laat, denken veel mensen op deze manier makkelijk bij te verdienen.

Er zijn vooral op het internet ook vele websites in omloop waar men een ‘’illegale taxichauffeur’ kunt bestellen. Veel mensen kiezen voor dergelijke snorder, omdat deze zijn of haar diensten relatief goedkoop aanbiedt. Van tevoren wordt een prijs afgesproken. In een reguliere taxi met vergunning, loopt meestal een meter waarbij de prijs oploopt naarmate er meer kilometers wordt gereden. Hoewel de prijs van een illegale taxi natuurlijk aantrekkelijk is, zijn er ook een aantal belangrijke redenen om hier vooral NIET voor te kiezen.

Redenen om vooral niet voor de illegale, zwarte taxi te kiezen

  • Deze taxichauffeurs beschikken niet over de benodigde opleidingen
  • De voertuigen zijn niet geschikt bewezen voor taxivervoer
  • De chauffeurs hebben geen chauffeurspas
  • Er is niet gecontroleerd op bekwaamheid, psychologische test niet afgenomen
  • De ophaalpunten zijn vaak onveilig

Gelukkig is de Inspectie Leefomgeving en Transport momenteel hard bezig om maatregelen te nemen tegen deze snorders!

Loop geen risico, bestel een taxi bij Taxi Centrale Nijmegen!

Redenen om de zwarte taxi te vermijden

Wilt u geen risico lopen en gewoon een betrouwbaar taxibedrijf inschakelen?
In Nijmegen kiest u dan voor Taxi Centrale Nijmegen. Wij regelen zowel uw privé- als zakelijk (luchthaven-) vervoer tot in detail. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Of wilt u een vrijblijvende prijsopgave?

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 024-3660044. Wij zijn u graag van dienst.

Back To Top
Taxi Nodig? 024-3660044