skip to Main Content
Corona Regels In Een Taxi

Corona regels in een taxi

Welke corona regels gelden er in een taxi?

Het openbare leven in de hele wereld staat in het teken van corona regels. Helaas zijn die niet overal eenduidig. De regels waaraan we ons moeten houden om het coranavirus onder de duim te houden, verschillen per land en per regio. De verwarring neemt steeds meer toe. In dit blog maken we van de gelegenheid gebruik om de corona regels bij gebruik van een taxi nog een keer duidelijk te maken. Om uw geheugen weer even op te frissen.

Richtlijnen van de RIVM

De basisregels in Nederland zijn: bent u verkouden, koortsig, hoesterig of heeft u een loopneus, ga dan NIET naar buiten. Als u met een auto, taxi, personenbusje of touringcar reist, gelden de richtlijnen van het RIVM. Sinds 1 juli geldt: draag een mondkapje als u met mensen uit een ander huishouden in een voertuig zit.

Corona regels in onze taxi’s

Wat zijn de regels in onze taxi’s? Bij Taxi Centrale Nijmegen hebben we gekozen voor preventie-schermen rondom onze medewerkers. Zo voldoen we aan de RIVM-richtlijnen en zijn we van mening dat alle passagiers veilig zijn.
We vertrouwen op uw wijsheid om zich daaraan te houden. Wij kunnen en willen namelijk niet iedereen persoonlijk controleren.

Wel of geen mondkapje en andere regels in de taxi?

Onze chauffeurs dragen een chirurgisch mondkapje en nemen een gezondheidscheck af bij onze passagiers. Bij vervoer tot en met 5 personen en met 1,5 meter afstand is een mondkapje in de taxi niet nodig. Vanaf 5 of meer personen en wanneer de 1,5 meter afstand niet bewaard kan worden, zijn alle passagiers van vanaf 13 jaar verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. In dat geval is het mogelijk om alle stoelen in de taxibus te gebruiken. Voor uw veiligheid hebben we in bepaalde gevallen wel een fysieke transparante afscheiding aangebracht tussen het chauffeurs- en passagiers gedeelte.

De corona regels voor onze taxi op een rijtje

In onze taxi gelden de volgende corona regels:

  • Wel mondkapje: u reist met meer passagiers in de taxi
  • Geen mondkapje: u bent de enige passagier in de taxi
  • U reserveert, als dat mogelijk is, van tevoren de taxi
  • U krijgt een gezondheidscheck. De chauffeur vraagt of u klachten hebt die passen bij corona. Heeft u die, dan kunt u niet mee in de taxi
  • De chauffeur vraagt u om zelf de bagage in de kofferruimte te plaatsen, als u dat kunt
  • De chauffeur vraagt u om zelf de deuren te openen, als u dat kunt
  • Wij maken na iedere rit de binnenkant van de taxi schoon

Meer informatie over onze corona regels

Wilt u meer weten over de corona regels bij Taxi Centrale Nijmegen? Neem dan gerust contact met ons op via 024-3660044 of door een mail te sturen naar info@taxitcn.nl/a>.

Back To Top
Taxi Nodig? 024-3660044